Livrare

Toata Romania - 16 Lei (24-48 ore)
GRATUIT de la 100 Lei

Detalii complete aici...

Comenzile plasate pana in ora 15:00 (in zilele lucratoare) vor fi expediate in aceeasi zi.

Cod:  9786067196559
Aparitie:  2019
Tip Coperta:  Brosata
Nr. de pagini:  384
Dimensiunea:  13 x 20 centimetri
Reducere 15%
33,15 Lei 39,00 Lei
 In stoc
    Distribuie pe Facebook  

Acolo unde femeile sunt regi

Autoare laureata a Premiului Costa pentru roman de debut
 
Cartea lui Christie Watson vorbeste despre iubirea materna in cele mai felurite reprezentari ale sale, dar prezinta si lumea exotica a Nigeriei, cu senzatiile, culorile si mirosurile care o definesc. 

Elijah, un baietel nigerian de sapte ani, nascut in Anglia, se lupta cu propriul comportament deviant, pe care il considera provocat de un vrajitor dinauntrul sau. 

Aflat in plin proces de adoptie, Elijah este impartit intre iubirea pentru mama biologica, Deborah, si cea adoptiva, Nikki. La un moment dat, asistentii sociali descopera ca Elijah a fost abuzat si traumatizat fizic si psihic. 

In lupta lui de a se accepta si de a-si gasi linistea alaturi de noua sa familie, Elijah vrea sa se convinga, totusi, de dragostea lui Deborah, iar pretul pe care il plateste este devastator.
 
"Watson zugraveste portretul unei lumi sfasiate de conflicte legate de credinta, rasa sau apartenenta la o categorie sociala. Cartea devine tot mai convingatoare si adesea, in mod neasteptat, capata accente comice pe masura ce personajele pline de viata insufla umor si autenticitate unei povesti pe alocuri teribil de dureroase." – New York Times Book Review
 
"Watson creeaza o suita de personaje extraordinare si construieste o poveste remarcabila despre dragostea familiala pe fundalul tensiunilor sociale." – Booklist
 
"O carte sofisticata, scrisa pe mai multe planuri, care vorbeste despre ce inseamna cu adevarat o familie si despre ceea ce trebuie sa facem pentru cei pe care ii iubim." - Kirkus Reviews
"Christie Watson dovedeste o profunda intelegere a experientelor prin care poate trece un copil ca Elijah si isi trateaza personajele cu multa empatie. Indiscutabil, Acolo unde femeile sunt regi are o forta uriasa." - Publishers Weekly
 
 
Christie Watson (n. in 1976) este o autoare britanica al carei roman de debut, Tiny Sundbirds, Far Away, a castigat Costa First Novel Award in 2011. 
Nascuta in Stevenage, a abandonat scoala la varsta de 16 ani si, dupa un an de voluntariat in cadrul organizatiei Scope, a devenit asistenta medicala. Multi ani a ingrijit copii inainte sa se apuce de scris si sa imbine cele doua profesii. A castigat bursa Malcolm Bradbury, ceea ce i-a permis sa urmeze cursul de creative writing de la University of East Anglia. In prezent, este director de program in cadrul cursului de creative writing de la St Mary’s University. Locuieste la Londra impreuna cu copiii sai. 
 
 
Traducere de Irina Negrea