Confidentialitate & Protectia Datelor cu Caracter Personal

Confidentialitatea si securitatea datelor clientilor nostri este foarte importanta pentru noi, iar abordarea noastra este deschisa si in acelasi timp transparenta.

(1) Cine este operatorul datelor cu caracter personal?

Firma SC EDITURA DORINTA SRL (Cod Fiscal: RO 37056663 / Nr. Reg. Comertului: J8/269/2017 / Adresa: Str. Aurel Vlaicu nr. 67, Brasov, Romania) este operatorul datelor cu caracter personal pe care le transmiteti acestui website si raspunde in totalitate de acestea conform legislatiei aplicabile privind protectia datelor cu caracter personal.


(2) Unde sunt stocate si prelucrate datele cu caracter personal?

Datele sunt stocate, prelucrate si transmise doar in Spatiul Economic European (SEE):

Acest website este gazduit pe servere profesionale in centre de date din Nurnberg si Munchen (Germania) unde se face stocarea datelor cu caracter personal atunci cand dvs. le transmiteti prin formularele special concepute. Pentru prelucrarea si stocarea ulterioara acestea sunt preluate de angajatii SC EDITURA DORINTA SRL pentru prelucrare si stocare in Bucuresti (Romania) si, in eventualitatea in care este cazul livrarii prin curier, acestea vor fi transmise firmelor de curierat care va vor livra comanda / comenzile (doar in Romania). Orice actiune se va realiza in conformitate cu legislatia in vigoare.


(3) Cine are acces la datele dumneavoastra cu caracter personal?

Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt transmise in cadrul SC EDITURA DORINTA SRL si tertilor cu care firma lucreaza pentru a va putea oferi servicii. (exemplu: crearea AWB-ului necesar coletului pentru livrarea comenzilor plasate)

Datele transmise tertilor sunt utilizate strict pentru a va oferi serviciile noastre. Nu transmitem, nu vindem si nu cedam in niciun fel datele dumneavoastra in alte scopuri decat cele precizate.

Tertii au un drept sau o obligatie independenta de a va prelucra datele cu caracter personal.


(4) Care este temeiul legal pentru prelucrare?

In general prelucrarea si colectarea datelor cu caracter personal pe acest website este necesara pentru onorarea comenzilor plasate si este impusa de reglementari, dar va vom informa daca este necesara pentru incheierea unui contract. Prelucrarea nu se va realiza fara consimtamantul dumneavoastra.

Temeiul legal pentru datele pe care ni le oferiti in mod voluntar este "luarea unor masuri la cererea persoanei vizate inaintea incheierii unui contract" (art. 5 alin. 2 lit. (a) din Legea nr. 677/2001) si "pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract" (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul UE 679/2016).

Consimtamantul dumneavoastra nu este cerut in cazul in care prelucrarea este necesara pentru a incheia un contract, pentru a indeplini o obligatie legala sau in interes legitim.

Temeiul pentru prelucrarea datelor colectate automat prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii este consimtamantul. In momentul in care dumneavoastra accesati acest website, va dati in mod implicit consimtamantul in privinta prelucrarii datelor dumneavoastra personale.


(5) Pentru cat timp salvam datele cu caracter personal?

Va vom pastra datele atat timp cat sunteti un client activ, si conform legislatiei in vigoare.


(6) De ce folosim datele dumneavoastra cu caracter personal?

Datele cu caracter personal sunt folosite pentru a va gestiona comenzile prin intermediul serviciilor noastre online. Va vom trimite notificari utile privind statusul comenzilor, starea livrarii sau in cazul in care apar probleme privind livrarea sau continutul comenzilor. Datele vor mai fi folosite pentru a trata reclamatiile si garantiile pentru produsele comercializate si pentru a va identifica si a va confirma varsta legala pentru cumparaturi online. 


(7) Ce tipuri de date cu caracter personal prelucram?

Prelucram informatii de contact (nume, adresa, adresa de e-mail, numar de telefon), informatii despre comenzi, inclusiv istoricul lor, contul sau codul de client pe care il aveti in cadrul website-ului.


(8) Care sunt drepturile dumneavoastra?

- Dreptul de retragere a consimtamantului;

- dreptul de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere;

- dreptul de a va adresa justitiei;

- dreptul de acces;

- dreptul la rectificare;

- dreptul la stergerea datelor (,,dreptul de a fi uitat");

- dreptul la restrictionarea prelucrarii;

- dreptul la portabilitatea datelor;

- dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata.


Click aici pentru informatii detaliate pe site-ul DataProtection.ro.


Detalii suplimentare oferite de noi:

Acces la datele personale: aveti dreptul de a solicita informatii in legatura cu datele cu caracter personal pe care le detinem despre dumneavoastra. Mai mult de atat, am creat in contul dvs. de client o sectiune speciala in care puteti introduce adresa dumneavoastra de e-mail si sistemul va trimite automat toate informatiile pe care le detinem despre dumneavoastra. Ne puteti contacta la adresa de e-mail contact@librarie.co si va vom da informatii suplimentare daca aveti nevoie.

Portabilitate: de fiecare data cand prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal prin mijloace automate in baza acordului dumneavoastra, aveti dreptul la portabilitatea acestora, adica sa obtineti transferul unei copii a datelor dumneavoastra intr-un format popular si prelucrabile automat catre dumneavoastra sau catre o alta parte. Puteti descarca datele dumneavoastra in formatul CSV folosind link-urile prezente in sectiunea "Dreptul la portabilitate" din contul dumneavoastra de client.

- Stergerea datelor / dreptul de a fi uitat: aveti dreptul de a sterge datele cu caracter personal si de a impiedica procesarea in urmatoarele circumstante specifice:

  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost initial colectate sau prelucrate;
  • va retrageti consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea;
  • va opuneti prelucrarii in temeiul art. 21 alin. (1) "Dreptul la opozitie";
  • exista neclaritati in legatura cu legalitatea acestora;
  • acestea trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care revine operatorului;
  • datele cu caracter personal apartin unor copii, cu varsta sub 16 ani.

Puteti sterge datele folosind sectiunea speciala "Dreptul de a fi uitat" din contul dumneavoastra de client.

- Va puteti opune marketingului direct: aveti dreptul sa va opuneti marketingului direct, insa firma noastra nu efectueaza astfel de practici in acest moment.

- Dreptul la Rectificare: aveti dreptul de a solicita rectificarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, in cazul in care acestea sunt incorecte sau sa le completati daca sunt incomplete. Daca aveti un cont de client pe acest website va puteti edita datele cu caracter personal din contul dumneavoastra de client in sectiunea "Dreptul la modificarea datelor".

- Restrictionarea prelucrarii: aveti dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii datelor intr-unul din urmatoarele cazuri:

  • exactitatea datelor este contestata pentru o perioada care ne permite ca operator sa verificam exactitatea respectivelor date;
  • prelucrarea este ilegala, iar dumneavoastra va opuneti stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
  • nu mai avem nevoie (ca operatori) de acestea in scopul prelucrarii, dar persoana vizata ni le solicita pentru o actiune in instanta;
  • v-ati opus prelucrarii (Art. 21 - Alin. 1) pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile noastre legitime (ca operatori) prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.


Vom gestiona toate solicitarile dumneavoastra si va vom sta intotdeauna la dispozitie la adresa de e-mail contact@librarie.co deoarece acordam o atentie deosebita protectiei datelor in general.


(9) Suport, informatii si reclamatii legate de protectia datelor cu caracter personal

Ne puteti contacta oricand la adresa de e-mail edituradorintasrl@gmail.com pentru orice nelamuriri, imbunatatiri sau reclamatii legate de protectia datelor si va vom raspunde inapoi cat se poate de rapid.


(10) Cookie-uri prezente pe acest website

Cookie-urile folosite de site-ul nostru sunt urmatoarele (si reprezinta minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului):

1) currency - moneda in care sunt prezentate preturile produselor - este un cookie absolut necesar si se foloseste pentru a defini moneda site-ului, in cazul nostru este setat RON (leul romanesc) intotdeauna;

2) language - limba site-ului - este un cookie absolut necesar si se foloseste pentru a seta limba site-ului, in cazul site-ului nostru limba romana este setata intotdeauna;

3) PHPSESSID - customer session cookie - este un cookie absolut necesar si se foloseste pentru a identifica sesiunea utilizatorului - expira / se sterge automat cand inchideti browser-ul;


* Cea mai actualizata versiune a politicii de confidentialitate va fi intotdeauna disponibila chiar pe aceasta pagina.